Baumgartner al weg?

Redactie FOK!frontpage
Minardi verraste iedereen om al heel vroeg hun beide coureurs vast te leggen voor het nieuwe seizoen.

Baumgartner en Bruni zouden de nieuwe coureurs zijn voor 2004, maar nu ziet het er naar uit dat Baumgartner moet vrezen voor zijn plaats bij Minardi.

De helft van het sponsorgeld van Baumgartner komt van de Hongaarse regering, terwijl hij de andere helft zelf bij elkaar zou moeten krijgen. Het was hem gelukt om de andere helft bij elkaar te krijgen, maar nu is de grootste sponsor van Baumgartner niet tevreden over de afspraken die gemaakt zijn tussen Baumgartner en de sponsor.

De naam van de sponsor is MOL AG en is een Hongaars olieconcern. Deze waren met Baumgartner een bepaald bedrag overeengekomen als Baumgartner bij Jordan zou kunnen gaan racen, maar uiteindelijk tekende hij bij Minardi. De sponsor vindt dat Minardi een mindere waarde heeft dan Jordan en dat ze ook minder sponsoring zullen uitbetalen.

Baumgartner is nu genoodzaakt om andere sponsoren te vinden om zijn stoeltje bij Minardi te kunnen bekostigen. Mocht dit niet lukken dan zal hij waarschijnlijk niet aan de start staan van het nieuwe seizoen.