Uitslag Heracles Almelo-Ajax

Otto (okee6)
Ajax speelde gisteravond een oefenduel tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers kwamen speciaal naar Almelo om te wennen aan kunstgras, het Polman stadion beschikt daarover.

Het duel was geregeld door Koninklijke Ten Cate, de leverancier van het kunstgras in Almelo en op het jeugdcomplex De Toekomst.

Ajax begon niet slecht op de grasmat, Zlatan Ibrahimovic opende na zes minuten al de score. Rafael van der Vaart scoorde na een goed halfuur de 0-2, waarna Ibrahimovic vijf minuten later de 0-3 aantekende. Dat was echter niet ruststand daar Rudy Jansen Heracles nog op het bord zette (1-3).

In de tweede helft kwamen enkele tweede elftal spelers in actie. Ook Galásek en Mitea kwamen echter in de ploeg. Sander Boschker nam het doel over van Maarten Stekelenburg. Nigel de Jong, Julien Escudé, Wesley Sneijder en Jelle van Damme, waren de enige spelers die de complete wedstrijd speelden. Enkel Heracles kwam daarop tot scoren. Darl Douglas (ex-Ajax) tekende tien minuten in de tweede helft voor de laatste treffer (2-3). Na afloop zei John Heitinga dat het gras toch anders aanvoelde dan in Amsterdam.

Ajax zal nu afreizen naar Portugal, waar het de oefencampagne voortzet. De Amsterdammers zetten nu al hun kaarten op de Nederlandse titel, de prijs die nog rest.