McLaren wil vaste stewards

Redactie FOK!frontpage
Martin Whitmars, managing directeur van McLaren, zou het beter zijn als de races worden geregeld door een vast team van stewards.

"Het zou heel bevorderlijk zijn," aldus Whitmarsh. "Ik bedoel daarmee niet dat ik geen respect heb voor de huidige stewards, maar ze gaan niet naar elke race en ze zijn niet betrokken bij alle uitspraken."

Whitmarsh zei: "Het huidige systeem ervoor zorgt dat er per race verschillende stewards met verschillende meningen zijn .

Volgens Whitmarsh is het beter als er een vast team stewards is, die elke race de zelfde regels hanteren. "Dat is inderdaad zo in een bepaald tijdperk waar het aantal dubbelzinnigheden en de verkleuringen in de reglementen zijn gestegen," aldus Whitmarsh.

Heel toevallig had Juan Pablo Montoya, de nieuwe coureur van McLaren in 2005, na de Grand Prix van Verenigde Staten ook al een uispraak over dit onderwerp, met de zelfde mening. In de race werd Juan bestraft voor een ongeluk met de tweede rijder van Ferrari, Rubens Barrichello. Als gevolg hiervan finishte Montoya te laag om nog aanspraak te kunnen maken op de wereldtitel.

"Het grootste probleem dat we hebben is dat we elke race andere stewards hebben. Ik denk dat het jammer is om te zien dat zo'n grote autosportserie elke race met andere stewards werkt," verklaarde Montoya. "Je kan niets doen tegen de FIA. Zij maken de regels en het is zoals: "Vind je het goed, dan race je, vind je het niet goed, race dan maar ergens anders."