McLaren heeft vertrouwen

Redactie FOK!frontpage
Het nieuwe wapen van McLaren genaamd de MP4-19 doet het al heel wat beter dan zijn nooit ingezette voorganger de MP4-18. Door de snelheid en de goede betrouwbaarheid heeft het nieuwe wapen nu al de harten van de McLaren fans gestolen en bovendien geeft de tot nu toe zeer goede prestatie hoop aan het team

Tijden de testdagen in Valencia deze week heeft McLaren al een ronderecord gevestigd, dat ronderecord was 2 dagen daarvoor neergezet door Williams-Coureur Juan Pablo Montoya, die in 2005 zijn overstap naar McLaren maakt.

"Het was al 1 deel van het testprogramma van voor Kerstmis. Een ander deel is dat we al alle crashtests doorstaan hebben. Doordat we deze al gepasseerd zijn, kunnen we nu een heleboel kilometers afleggen, zodat we alle vertrouwen kunnen krijgen in de wagen, en ja, we denken dat we in een goede toestand zitten voor Melbourne," zegt Martin Whitmarsh.

Tevens is de MP4-19 al door de crashtest gekomen, iets waar zijn voorganger meer moeite mee had.

Ook kan de motor in de MP4-19 snel verwisseld worden, al mag dat niet in het seizoen 2004.

"Er is hard gewerkt om een snelle wissel te doen van de motoren in de MP4-19. Nu vragen jullie je natuurlijk af waarom we dit gedaan hebben als we toch gestraft worden als de motor kapot is? Dit is gedaan voor de zaterdag van het GP-weekend. Als we problemen hebben met één of ander onderdeel van de wagen en de rijder in de reservewagen moet stappen, dan moet ook de motor veranderd worden, alleen niet als in de reservewagen geen motor zit. Dan kunnen we snel de motor van de racewagen in de reservewagen plaatsen en dan ontsnap je aan de straf," aldus Martin Whitmarsh.