Zet Montoya zich buitenspel?

Redactie FOK!frontpage
Het bericht sloeg in als een bom. Juan Pablo Montoya gaat voor de concurrentie rijden.

Nog een seizoen rijdt Montoya voor Williams. Maar hoe zijn op dit moment eigenlijk de betrekkingen tussen Montoya en Williams? Montoya zegt:"Eerst zal ik me erop gaan concentreren om het kampioenschap in 2004 te gaan winnen". Hij probeert de fans een beetje gerust te stellen. Maar de experts zien het anders.

Oud Formule 1 coureur Christian Danner is ervan overtuigd dat de support van het team aan Montoya duidelijk afzwakt. Hij gaat immers in 2005 voor de concurrentie rijden. Volgens Danner is Ralf Schumacher nu de nummer 1 rijder. Ralf zelf is terughoudend, maar zal diep van binnen heel blij zijn.

Volgens Danner is de hele zaak behoorlijk dramatisch voor Montoya. Hij denkt dat Montoya namelijk niet zo intensief meer aanwezig mag zijn bij het ontwikkelen van de auto, want al deze dingen zijn natuurlijk voor de toekomstige concurrentie strikt geheim.

Zelfs de toekomstperspectieven voor Montoya bij McLaren zijn nog niet zeker. "Of Montoya bij McLaren de beste auto krijgt kunnen we nu nog niet zeggen", zegt Christian Danner. Vooral het duel met Kimi Räikkönen zal een zware klus voor hem worden.

Bij Williams wordt er nog gelaten gereageerd." Noch het team, noch de coureur kunnen een jaar weggooien", zegt motorsport directeur Mario Theissen over de professionaliteit van Montoya. Maar ja, in hoeverre vertrouw je een coureur die zich volgend jaar uit de voeten maakt naar de concurrentie?