Utrecht breekt met Berger

Redactie FOK!frontpage
Han Berger hoeft zich niet meer te vertonen bij FC Utrecht. De bevoegdheden van de technisch directeur waren sinds begin oktober al ingeperkt, maar op zijn aanwezigheid wordt nu helemaal geen prijs meer gesteld. Utrecht en Berger zijn momenteel in onderhandeling over een afkoopsom. Berger wil in het buitenland aan de slag.

"We zijn in gesprek", verklaarde algemeen directeur Martin Sturkenboom in het Algemeen Dagblad. "Welke kant dat uitgaat, kan ik nog niet zeggen. Op korte termijn zal daarover meer duidelijkheid komen. Tot die tijd blijft Berger thuis. Dat hebben we samen afgesproken. Hij heeft zich niet ziek gemeld, of zo."

Berger gaf afgelopen zomer aan dat hij toe was aan een buitenlands avontuur en de ex-coach van FC Utrecht, FC Groningen, AZ, Fortuna Sittard, Dordrecht'90, Sparta en Cambuur Leeuwarden onderhandelde al met Japanse clubs. Na terugkomst uit Azië vond de clubleiding dat Berger zijn oude werkzaamheden niet kon hervatten. De technisch directeur ging daarop twee weken op vakantie om na te denken. Zijn vakantie liep maandag af, maar een terugkeer naar Nieuw Galgenwaard bleek onmogelijk