Barber fluit Ajax-Club Brugge

Otto (okee6)
De UEFA heeft Graham Barber naar de ArenA afgevaardigd voor de wedstrijd van Ajax tegen Club Brugge.

Barber (45) is een grote bekende van Nederlandse clubs Europees gezien, maar de Amsterdammers kwam hij nooit tegen. De Engelsman afkomstig uit Hertfordshire (zuid-west Engeland) floot wel Feyenoord, PSV, Roda JC en Willem II. Barber floot in augustus de wedstrijd om de Europese Super Cup tussen AC Milan en FC Porto. Sinds 1998 fluit hij internationaal.

Het Europese treffen van Feyenoord en PSV (1-1) in de kwartfinale van de UEFA Cup van twee jaar geleden is daarna voor velen wellicht het meest bekend. In die wedstrijd scoorden Van Bommel en Van Hooijdonk, waarna via de penalties Feyenoord de weg naar de UEFA Cup winst kon voltooien. In de wedstrijd gaf Barber geel aan Kalou van Feyenoord en Faber, Bogelund, Heintze, Bruggink en Van Bommel van PSV. In de extra tijd kon van Bommel bovendien na zijn tweede geel vertrekken.

Barber floot voor de Champions League Valencia-PSV (1-0) in 1999, waarin vier gele kaarten (drie voor PSV). Voorts in hetzelfde jaar Girondins Bordeaux tegen Willem II (3-2), wederom een nederlaag voor de Nederlanders. In de UEFA Cup floot hij nog Roda JC tegen AC Milan (0-1). Waarmee zij allen met het fluiten van de Engelsman kennis maakten.

Voor Ajax is te hopen dat de kennismaking uitermate plezierig is. De vorige wedstrijd van Club Brugge was niet zonder stoot.