Michelin dreigt met rechtszaak tegen Brawn

Arjan (Light)
Michelin dreigt de technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, wegens laster voor het gerecht te slepen. Hij vertelde een Italiaanse krant dat de banden van Michelin al enige tijd te breed en illegaal zijn.

De Franse bandenfabrikant wijst er in een brief naar diezelfde krant op dat "het niet aan Ross Brawn is om te besluiten over de legaliteit van de Michelin banden." Sinds de Grand Prix van San Marino in 2001 heeft de FIA de voorbanden altijd goedgekeurd. Toen is de bepaling opgenomen dat "de breedte van het loopvlak de 270mm niet mag overschrijden." Dit is door de FIA altijd gemeten met nieuwe banden, zoals te lezen is in de FIA Sporting Regulations, artikel 77C.

De dag na de Grand Prix op de Hungaroring heeft de FIA de regels eenzijdig veranderd door te zeggen dat de breedte in het vervolg zowel, dus vanaf de komende race op Monza voor als na gebruik zal worden gemeten. Hoewel Michelin bereid is te voldoen aan de nieuwe regels willen de Fransen er wel meer tijd voor krijgen.

Opvallend is ook dat zowel bij de eerste overwinning van Michelin-banden in 1978 als bij de eerste wereldtitel in 1979 deze banden op een Ferrari auto gemonteerd waren.