Verstappen wil volgend jaar betere auto

Arjan (Light)
Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Jos Verstappen heeft in een interview met Sportweek aangegeven dat hij volgend jaar in een competatieve auto wil rijden.

Minardi is dit jaar duidelijk het minst competatieve team en het gat naar de concurrentie is groot. Verstappen wist op het Canadese Gilles Villeneuve op plaats 15 te kwalificeren op de zaterdag, alle andere weekenden waren beide Minardi's op plaats 18, 19 of 20 te vinden. Dit hoeft van de Limburger in 2004 niet nog een keer. "Als ik volgend jaar bij Minardi rijdt - met de nadruk op als - dan moeten er wel dingen gebeuren. Dan wil ik echt resultaten zien."

Bij Minardi lijkt het er niet op dat grote verbeteringen te verwachten zijn. "Natuurlijk proberen ze aerodynamisch wel vooruitgang te boeken, maar dat zijn niet de veranderingen die ik wil. Die kosten veel geld en dat hebben we niet."

"Als ze ook volgend jaar met deze auto rijden, dan zou ik het niet doen. Dan maar geen Formule 1. Eén jaar is dit nog wel te doen. Maar ik moet hetzelfde doen als de andere coureurs en krijg daar geen resultaat voor terug. Dat is zwaar," verduidelijkt de Nederlander zijn ongenoegen.

Verstappen hoopt volgend jaar bij een ander team te kunnen rijden. Rond de Grand Prix op de Hungaroring eind augustus zou er meer bekend worden, aldus manager Raymond Vermeulen. Ook Verstappen houdt het hier voorlopig op: "Eigenlijk is het nog gewoon te vroeg om iets zinnigs over volgend jaar te zeggen. We houden alle opties open."