Baandirectie niet verantwoordelijk

Arjan (Light)
Naar aanleiding van de man die de baan oprende tijdens de Grand Prix vanmiddag kwams ook Bernie Ecclestone met commentaar. "Het incident was niet nodig - de race was spannend genoeg zonder." Hij ging verder: "De veiligheidsmensen zullen het onderzoeken - het betekent dat de beveiliging niet goed was."

Aan de andere kant zei Ecclestone ook dat hij geen verdere actie tegen het circuit Silverstone gaat nemen. "Je kunt het niet tegenhouden wanneer iemand zoiets doet. Ik weet niet wat je ertegen kunt doen."

De politie heeft een 56-jarige man aangehouden in verband met de gebeurtenissen. De man is van Ierse afkomst en woont in London. De zaak wordt onderzocht en Silverstone heeft volledige medewerking toegezegd.

De uiteindelijke winnaar Rubens Barrichello kijkt ook terug op wat er gebeurde. "Als ik je vertel dat ik hem nooit gezien heb, zou je me dan geloven? Ik heb alleen iemand over de radio 'safety car, safety car' horen roepen en ik was zo geconcentreerd dat ik nooit iemand heb gezien."

"Ik vind het jammer dat het gebeurd is. Ik denk dat Silverstone de laatste tijd veel kritiek heeft gehad maar ik vind dat het nu beter is met betrekking tot files."

"Ik houd van deze baan. Ik denk dat het altijd veiliger kan maar ik vind het echt een goed circuit. Ik hoop dat alles goed komt omdat ik vind dat we hier terug moeten komen."

Ook McLaren-baas Ron Dennis neemt het voor het circuit op. "Het is onvermijdelijk dat er kritiek komt als gevolg van de actie van een fanatiekeling maar dit soort dingen zijn eerder gebeurd in andere landen en bij andere sporten," aldus Dennis.

Michael Schumacher zegt weinig van het incident te hebben gezien. "Om eerlijk te zijn, het was moeilijk om een overzicht te krijgen van wat er gebeurde vanuit de cockpit," aldus de Duitser die behoorlijk te lijden had. De Safety Car kwam naar buiten en zowel Barrichello als Schumacher kwamen tegelijk de pits in. Dit resulteerde in een achtste plaats voor Barrichello en een vijftiende plek voor Schumacher.

De als tweede geeindigde Juan Pablo Montoya was eerst in de veronderstelling dat de man hem een hand wilde geven. "Maar toen ik hem zag besloot ik langs hem te rijden. Ik vertelde de mensen in de pits dat 'er een man op de baan is'," aldus de Williams-coureur.

Ook Kimi Räikkönen vindt dat de authoriteiten van het circuit niet de zwarte piet toegespeeld moeten krijgen. "Ik zag hem over het hek springen en naar de baan rennen. Maar dit kan overal gebeuren. Je kunt gekken die zo aan komen rennen niet tegenhouden."