Ullrich: "Ik ben overgelukkig"

Otto (okee6)
Jan Ullrich was, onwetend over zijn bescheiden succes van vandaag, gister na zijn tijdritzege overgelukkig.

Het was voor het eerst dat Der Jan zijn concurrent Lance Armstrong in een tijdrit klopte in de Tour. Hij hield liefst 1:35 op de Amerikaan over en kon met vertrouwen de bergen in.

Ullrich: "Ik was zeer nerveus vandaag. Om me te relaxen heb ik goed gegeten, daarna heb ik goed geslapen en heb ik deze morgen vroeg het parcours verkend. Ik wist dat ik traag moest starten, omdat er enkele verraderlijke hellingen lagen in de eindfase, en ik wilde niets riskeren, maar ik probeerde een constant tempo te rijden. Naarmate de tijdrit vorderde voelde ik me alsmaar beter. Ik putte moed uit het bericht dat Armstrong achterop lag. Ik heb ook constant gedronken, wat de hitte was ondraaglijk."

"Ik ben de Tour niet gestart met ambities voor het algemeen klassement, hoewel bepaalde mensen dat wilden. Ik wilde mezelf laten zien en een etappe winnen, maar ik had helemaal niet verwacht dat het zo'n grote zou zijn. Ik was verbaasd toen ik de tijden van Armstrong hoorde, en dat brengt me in een situatie waar ik even moet over nadenken."

"Aan het begin van de Tour was ik nog een beetje ziek, misschien iets verkeerd gegeten, en ik verwachtte dat ik tijd zou verliezen en zeker in de Alpen. Maar mijn ploeg reed een voortreffelijke ploegentijdrit, en finaal verloor ik niet eens zoveel tijd in de bergen. De laatste dagen voelde ik me iets beter, maar de komende vier dagen in de Pyreneeën worden zeer zwaar. Maar ik trek me op aan de gedachte dat het voor iedereen even zwaar zal zijn."

"De extreme hitte is misschien in mijn voordeel, omdat ik hou van dat weer. Ik hou van koersen in de hitte. Ik ben heel hard gemotiveerd door mijn prestatie van vandaag." De Duitser illustreerde dat nog maar eens op Plateau de Bonascre.