Ron Dennis pleit ook voor meer spektakel

Gerbert (Tackleberry)
Niet alleen Bernie Ecclestone, maar ook Ron Dennis zoekt naar mogelijkheden om de Grand Prix weekenden wat beter te vullen. De teambaas van McLaren vindt dat de bezoeker minder spektakel wordt geboden dan voorheen.

jar_trulli wist ons vandaag het volgende te melden:

Dennis sprak echter nooit van een crisis binnen de Formule 1: "Als je een crisis wilt veroorzaken, moet je daar vooral over beginnen', is één van zijn uitspraken tegenover ex-Arrows baas Tom Walkinshaw. Ook tegenover Paul Stoddart van Minardi kwam de Brit met een pittige uitspraak: "Als je niet tegen de hitte kunt, moet je wegblijven uit te keuken."

De tegenvallende belangstelling tijdens de GP weekenden zijn niet voorbij gegaan aan de McLaren teambaas. "Als we de toegangsprijzen op hetzelfde niveau willen houden, moeten we een betere show bieden."

Paul Stoddart is het daarmee roerend eens: "We zijn ons ervan bewust dat de mensen niet veel te zien krijgen op zondag. Maar kijk eens naar de Grand Prix van Australië. Dat is non-stop actie van donderdag tot zondag. Wij moeten aandacht schenken aan de mensen die ons hun aandacht geven. De kijkers, de luisteraars en de gokkers, anders raken we straks echt in de problemen."

"Ik heb voorgesteld om op zondag 'celebrities' in tweezitters te laten racen. Dat kan iedereen zijn van Ronaldo tot Kylie. Er zijn talloze celebrities die naar races komen. Sommigen willen misschien in een auto meerijden. Andere niet."

"Stel je voor dat elk team tweezitters zou hebben in hun kleuren met hun testcoureurs of een ex-coureur achter het stuur. Er zou zelfs een celebrity-kampioenschap kunnen komen omdat alles auto's gelijkwaardig zijn. Ik denk dat zoiets fantastisch zou zijn voor het spektakel van Formule 1."