Mc Ewen: "Ik verdien geen Groen"

Otto (okee6)
Robbie Mc Ewen zei na de zesde etappe zijn Groen niet te verdienen: "Als je altijd vijfde of zesde bent, verdien je de Groene trui niet, je moet eerlijk zijn."

Robbie Mc Ewen behield vandaag zijn Groene trui met een minieme voorsprong van een punt op drievoudig ritwinnaar Alessandro Petacchi (FAS). "Ik wachtte te lang om te spurten. Petacchi reed achter mij en begon eerder. Ik kwam net niet meer voorbij Zabel en Cooke. Tja misschien heeft het met zelfvertrouwen te maken. Was ik in mijn achterhoofd aan het twijfelen?". Mc Ewen vervolgde: "Lotto reed 160 kilometer op kop, maar we krijgen er niets voor. Petacchi is duidelijk de beste sprinter in het peloton."
De moraal binnen de Lotto - Domo ploeg blijft hoog. Serge Baguet: "We blijven vertrouwen hebben in Robbie, ook al werd hij vijfde. We blijven proberen hem naar de winst te leiden." Leon van Bon was ook positief: "Petacchi is op dit moment oppermachtig, hoewel zijn ploeg even sterk is als de onze. Robbie Mc Ewen zat ineens te ver achteraan. Ik zag nog een gaatje en probeerde hem daartussen te krijgen, maar het lukte niet. Ach, er komen nog wel kansen, natuurlijk zijn we ontgoocheld, maar we geven niet op."