Emerton tekent bij Blackburn

Redactie FOK!frontpage
Brett Emertons droom om te spelen in de FA Premiership is definitief uitgekomen. De 24-jarige Australiër bereikte donderdagochtend overeenstemming met Blackburn Rovers over een vierjarig contract.

Feyenoord was al eerder tot een akkoord gekomen met de Engelse club. Over de hoogte van de transfersom deed de Rotterdamse club geen uitspraak.

Emerton kwam medio 2000 samen met zijn landgenoot Stephen Laybutt naar De Kuip. Laatstgenoemde maakte weinig indruk en redde het niet in Rotterdam. Emerton daarentegen kreeg al snel een basisplaats en was een vaste waarde aan de rechterkant. Tot zijn onvrede moest hij in het belang van het elftal vaak als rechtsback spelen, terwijl hij liever op het middenveld acteerde, zoals in de Australische nationale ploeg. Mede ook door zijn goede spel bij de Socceroos in de oefeninterlands tegen Schotland (0-2 winst) en Engeland (1-3 winst), waarin hij tevens scoorde, speelde hij zich in de kijker bij tal van Engelse clubs. Uiteindelijk is het Blackburn dat na een jaar van geruchten de begeerde handtekening van Emerton heeft gestrikt.

Voor Emerton gaat daarmee een droom in vervulling. De speler gaf al meerdere malen te kennen graag in Engeland te spelen. Aangezien zijn contract na komend seizoen afliep, stond Feyenoord niet negatief tegenover een transfer. Emerton won in 2002 met de Rotterdammers de UEFA Cup, al miste hij wel de finale tegen Borussia Dortmund door een ongelukkige gele kaart in het tweede halvefinaleduel met Internazionale. In totaal speelde Emerton 92 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij elf keer scoorde.