Opperbeste stemming rond Ralf en BMW-Williams

Gerbert (Tackleberry)
Binnen en rond het Williams-team heerst er een opperbeste stemming. Na de tweede dubbeslag op een rij is dit natuurlijk niet vreemd. We vatten enkele reacties even samen.

Martin Brundle, ex-teamgenoot van Ralf Schumacher dacht er als volgt over: "Ik denk dat Ralf wereldkampioen zal worden omdat hij met Montoya een teamgenoot heeft die vaak tussen hem en Michael kan eindigen. Michael lijkt voorlopig niet op Barrichello te moeten rekenen wat dat betreft. Bovendien zullen ook de McLarens en mogelijk ook de Renaults af en toe nog tussen Ralf en Michael in komen te zitten. Het is inderdaad een heel close kampioenschap, maar ik zou mijn geld nog steeds op Michael inzetten. Hij weet wat het is om tot de laatste race voor de titel te moeten vechten en ik weet niet of Ralf wel met die druk overweg kan" aldus Brundle.

Michael schumacher heeft alleen lovende woorden voor zijn broer: "Er is geen enkele reden meer om Ralf niet bij de kanshebbers voor de titel te rekenen. Zeker niet met de prestaties die hij de laatste weken heeft neergezet. Dankzij de Williams en zijn regelmaat heeft Ralf zichzelf weer in de running gebracht en dat is leuk. Ik weet dat Ralf altijd snel is geweest en nu heeft hij eindelijk ook de wagen om waarmee hij dat kan bewijzen" aldus de regerend wereldkampioen.

Ook David Coulthard laat blijken dat hij meer in Ralf heeft gezien dan menig criticus: "Ik ben altijd verbaasd geweest door de kritiek op Ralf. Hij is altijd een goed rijder geweest. Ik weet nog dat heel wat mensen hem afschreven toen Montoya naar Williams trok omdat die hem zou wegblazen. Dit bewijst dat ze het fout hadden. Ralf is een fantastisch rijder" aldus de Schot.

Pedro de la Rosa, testcoureur bij McLaren ziet Ralf Schumacher als kanshebber voor de titel: "Dit was een geweldig resultaat van Williams. Zoals ik al eerder zei behoort Williams tot de grote titelfavorieten en deze rol maken ze nu volledig waar. Ook Michael Schumacher rijdt uitstekend. Zijn consistentie zorgt ervoor dat hij nog altijd aan de leiding gaat in het WK" aldus de Spanjaard.

Ralf Schumacher ziet zichzelf voor het eerst als echte titelkandidaat: "Wat de strijd om de wereldtitel betreft mag je in de F1 natuurlijk nooit te veel vertrouwen hebben, maar elke rijder droomt natuurlijk van die wereldtitel. Ik heb er een lange tijd op moeten wachten, maar denk dat het dit jaar wel eens zou kunnen lukken" aldus de op dit moment gevierde man bij Williams.

Patrick Head, teambaas van Williams wil echter nog niet aan een kampioenschap denken: "Ik heb altijd al de gewoonte gehad om steeds race per race te werken. Soms werkt die aanpak heel goed en dan besef je aan het eind van het seizoen plots dat je de titel gewonnen hebt. Ik vind het fout om steeds naar het kampioenschap te kijken. Het is echt beter om je steeds op de aparte races te concentreren. Er zijn nog steeds zes races te gaan en dat is best nog lang. Bovendien mag je niet vergeten dat wij aan het begin van het seizoen achterop hinkten, maar door hard te werken begint het nu beter te gaan. Dat kunnen de andere teams natuurlijk ook" aldus een voorzichte Patrick Head.