Gele trui op het spel

Otto (okee6)
Om 13.17 uur vertrokken de renners voor een korte rit van 160 kilometer van Charleville-Mézières naar Saint-Dizier (meer info). De gele en groene trui liggen vandaag in de waagschaal.

Klassementsleider Bradley Mc Gee (FDJ) zal vanavond vermoedelijk zijn gele trui moeten inlveren. Zijn grootste belager is de winnaar van gister en tevens land- en ploeggenoot Baden Cooke (FDJ). De Australier staat op slechts 4 seconden. Onderweg zijn er drie tussensprints, waar bonificatieseconden te verdienen zijn. Jean-Patrick Nazon (op zes tellen, JEA), Jaan Kirsipuu (15, AG2R), groene trui drager Robbie Mc Ewen (16, LOT) en Thor Hushovd (17, CRE) zijn ook kansrijk voor de felbegeerde trui.
Mc Gee zei het niet erg te vinden, mocht de trui vandaag van schouders wisselen. Als die trui naar Cooke zou gaan tenminste. "Ik zou blij zijn, want hij is mijn vriend en nog belangrijker in het wielrennen, we horen bij hetzelfde team. Ik ben ook blij met zijn zege, hier hebben we het vaak over gehad nadat Baden vorig jaar tweede werd op de Champs-Elysées."

Voor de groene trui was het gevecht gister al hevig. Robbie Mc Ewen (LOT) zag op de streep mede dankzij een tussensprint onderweg (2 pt) een voorsprong van een punt overblijven op Baden Cooke (FDJ). Erik Zabel (TEL) volgt op 8 punten, de andere fameuze sprinters staan daar nog wat achter.

De bergtrui hangt vandaag en tijdens de ploegentijdrit van morgen waarschijnlijk om de schouders van Christophe Mengin (FDJ). Zijn enige concurrent Walter Beneteau dient om zijn gat van 4 punten te dichten de enige berg van de dag als eerste boven te komen. Mengin mag dan niet in zijn wiel zitten.

Ook de witte trui blijft vermoedelijk eigendom van FDJeux.com. Sprinter Baden Cooke zal zijn voorsprong op Andy Flickinger (6 tellen, AG2R) vandaag vergroten. De ploegentijdrit van morgen zal mogelijk verandering kunnen brengen.