Media slaan Ecclestone-plank mis

Redactie FOK!frontpage
Op mysterieuze wijze hebben enkele Nederlandse media, zoals De Telegraaf en de internetsite nu.nl, de plank omtrent de investering van F1-baas Bernie Ecclestone in Minardi compleet gemist. Zij maakten melding van enkele pittige uitspraken van Ecclestone.

"Ik heb er bij Minardi op aangedrongen aan het eind van 2002 te stoppen en dit jaar niet mee te rijden", zou Ecclestone hebben gezegd. Hij zou Stoddart bovendien een onbekwaam boekhouder vinden. "Hij zegt 10 miljoen dollar nodig te hebben om het seizoen te kunnen afmaken. Wij zijn op de helft van het wedstrijdjaar. De jaarbudgetten van een Formule 1-team bedragen 300 tot 400 miljoen dollar."

De slotwoorden die De Telegraaf en nu.nl van Ecclestone publiceerden, staan haaks op eerdere beweringen van de Brit. "Als Minardi verdwijnt, na Arrows en Prost vorig jaar, zal dat geen groot verlies zijn voor de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk zei ik tegen Stoddart dat hij moest ophoepelen. Het is kennelijk voor mij gemakkelijker om dat te zeggen dan voor hem om het te doen."

Opmerkelijk genoeg zette Nu.nl haar berichtgeving over Ecclestone en Minardi pas online, nadat Paul Stoddart in een toespraak had bekend gemaakt dat Ecclestone enkele miljoenen dollars steun toezegde aan het team.

Met dank aan magneet voor het berichtje van nu.nl.