Sparta gered door gemeente

Redactie FOK!frontpage
Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met het door wethouder Janssen voorgestelde reddingsplan voor Sparta.

Doordat de gemeente de aandelen van de BV Stadion Sparta Rotterdam voor zes miljoen euro koopt, kan de BVO Sparta de schuld van zeven miljoen euro grotendeels aflossen.
Daarnaast neemt de gemeente ook de leningen en de schulden van de BV Stadion Sparta Rotterdam (5,9 miljoen euro) over. Bovendien hoeft Sparta van het huidige overbruggingskrediet van twee miljoen euro slechts de helft af te lossen. Deze constructie is nodig om het verschil van een miljoen euro tussen de schulden van de BVO Sparta (zeven miljoen euro) en het bedrag dat de gemeente voor de aandelen wil betalen (zes miljoen euro), te overbruggen. Nu Sparta geen eigenaar meer is van het Kasteel, moet de club wel huur betalen voor het stadion. Daarmee is jaarlijks een bedrag van 632.000 euro gemoeid.

Doordat Sparta geen schulden meer heeft, is de deur open voor een groep sponsors die zich eerder bereid had verklaard om de noodlijdende Rotterdamse club te ondersteunen. De geldschieters hadden als eis gesteld dat de oudste vereniging in het Betaald Voetbal op 1 juli 2003 schuldenvrij was.