Jaguar verantwoordelijk voor straf Webber

Arjan (Light)
Jaguar heeft verklaard schuldig te zijn aan de drive-through penalty die Mark Webber tijdens de Grand Prix van Oostenrijk opgelegd kreeg. Ondanks de extra rit door de pitstraat wist Webber als 7e over de finish te komen.

Webber, die ook in Imola al een straf kreeg, is dit seizoen de eerste coureur die twee keer een drive-through penalty in ontvangst mocht nemen. Afgelopen weekend werd de straf opgelegd omdat het team de wagen te vroeg ging bijtanken. Daarmee werden de nieuwe regels overtreden.

Na de kwalificatie verdwijnen de wagens in het parc fermé en mogen niet meer worden bijgetankt. Dit mag pas nadat de race begonnen is, dus nadat de lichten uitgegaan zijn. Door alle consternatie die door twee herstarts onstond is te vroeg bijgetankt.

"We nemen een risico door Mark bij te tanken. Maar de regels zijn voor iedereen hetzelfde. Ik zou alleen klagen als het oneerlijk was en deze regels iemand anders voordeel opleverden. We namen een risico en hebben de straf over ons zelf afgeroepen", aldus Tony Purnell tegen Motorsport News.