Mosley zal gebruik teamorders zwaar straffen

Arjan (Light)
Max Mosley kondigt aan dat het gebruik van teamorders zwaar bestraft zal worden. Ferrari is uitdrukkelijk verzocht zich dit jaar wel aan de regels te houden.

De overwinning van Michael Schumacher vorig jaar op de A1 Ring zorgt nog steeds voor opschudding. Hierbij spelen ook de uitspraken van Ferrari-teambaas Jean Todt mee. Hij weigert te zeggen dat er geen team orders gebruikt gaan worden, dit ondanks FIA-regelgeving die het gebruik van teamorders verbiedt. De FIA-voorzitter wilde Ferrari nogmaals wijzen op het bestaan van de regel.

"We hopen dat iedereen zich dit jaar aan de regels zal houden. Of Michael en Ferrari het met de regel eens zijn of niet doet niet ter zake. Ze moeten hem naleven en daarmee basta. Ik hoop echt voor de fans dat iedereen zich aan deze regel houdt zodat we een mooie race te zien krijgen. Dat hebben de fans ook wel verdiend na de wansmakelijke show van vorig jaar."

Er zal goed opgelet worden of iedereen zich aan de regeltjes houdt. Zowel de FIA als de stewards zullen hierop letten.

"We hebben nu twee controlemiddelen die we vorig jaar niet hadden. We hebben een duidelijke regel en beluisteren al communicatie tussen teams en rijders. Helemaal waterdicht is het systeem natuurlijk niet, er kunnen altijd geheime afspraken zijn, maar ook wanneer we teamorders vermoeden kunnen we ingrijpen."