Groningers richten grenspost op

Otto (okee6)
sqlsmurft wist ons vandaag het volgende te melden:

Vanavond is het weer zover: de noordelijke voetbalclash tussen SC Heerenveen en de 'Trots van het Noorden' FC Groningen heeft plaats. Thuisclub SC Heerenveen heeft diverse maatregelen getroffen, de Groningers zijn echter niet voor een gat te vangen.

Volgens de Groningers wordt het creëren van sfeer zoveel mogelijk tegengewerkt door het bewind van Riemer van der Velde. SC Heerenveen heeft bepaald dat FC Groningen-supporters slechts 1 trommel mee mogen nemen en 2 zwaaivlaggen. Dit terwijl de Groningers veel meer trommels en vlaggen mee wilden nemen om het Abe Lenstra-stadion eens op haar grondvesten te doen trillen. Bovendien is het meenemen van fototoestellen verboden, terwijl het meenemen van camera's in de rest van Nederland echt geen probleem is. Daarom heeft een groep supporters van FC Groningen het initiatief genomen om alle Groningers, die vandaag richting Heerenveen gaan, te attenderen op het feit dat ze het 'voetbal-stiltegebied SC Heerenveen' naderen. Op de grens tussen Groningen en Friesland is het 'CHECKPOINT ABE' opgericht.
"Uit de verte is al te constateren dat deze 'sfeerbeperkende grensovergang' in het verschiet ligt. Zo wordt de FC Groningen-supporters alle kans geboden om nog even snel de sfeerverhogende artikelen te verstoppen en ze de 'grens mee over te smokkelen' en FC Groningen met een geweldige sfeer aan de 3 punten te helpen. De grens tussen het sfeervolle Groningen en het sfeerloze Friesland wordt aangegeven met een duidelijke grensstreep over de autoweg en het woord 'ZOLL'. 'CHECKPOINT ABE' is voorts duidelijk zichtbaar middels een spandoek. Automobilisten die vanuit Friesland de andere kant oprijden, kunnen vrij de grens over en worden begroet met 'Welkom in Nederland'. Het kan immers niet duidelijk genoeg gemaakt worden dat ze het sfeerloze Friese Land verlaten en weer gewoon Nederland binnenrijden", aldus het artikel op F-side.