Sponsoren Minardi houden geld achter

Gerbert (Tackleberry)
Minardi, het team wat het toch al niet echt breed heeft, mist op dit moment de juiste (financiële) middelen om iets aan de achterstand te doen. En juist nu laten enkele belangrijke geldschieters het Italiaanse team wachten op de zeer gewenste dollars.

_BlOkKiE_ wist ons vandaag het volgende te melden:

Dit heeft teambaas Paul Stoddart vandaag gemeld in het Algemeen Dagblad. Gazprom, hoofdsponsor van het team, heeft nog geen dollarcent op de rekening gestort, terwijl BSA al naar een logo op de auto kon fluiten door de betalingsachterstand.

"Gazprom beweert te hebben betaald via een tussenpersoon. Die tussenpersoon zegt echter geen geld te hebben ontvangen, en ik heb dus ook geen geld op mijn rekening staan", aldus Paul Stoddart. De Australiër denkt eraan om naar de rechter te stappen, maar hij beseft zich dat dit een zeer hoog kostenplaatje zal hebben. "Ik sta voor de moeilijke keuze het weinige geld van dit team te besteden aan advocaten en juridische procedures om de sponsors tot betalen te dwingen, of mijn verlies te nemen. Maar als ik dat laatste doe kan ik helemaal geen sponsordeals meer afsluiten, omdat ze weten dat ik ze bij wanbetaling toch niet voor de rechter zal slepen."

De normaal zo optimische Stoddart ziet de toekomst niet meer al te rooskleurig, hij geeft zelfs toe dat het chassis van Minardi tekortschiet. "Alle teams maken een stap voorwaarts, terwijl wij geen enkele progressie boeken. Met vijf miljoen dollar kan ik al een nieuw chassis laten maken, want de PS03 voldoet gewoon niet. Met tien miljoen dollar zou het echt een wereld van verschil zijn. Voorlopig zullen we het moeten uitzingen."