De Graafschap zwijnt en 'leeft nog'

Otto (okee6)
Hekkensluiter De Graafschap boekte vanavond in blessuretijd een 3-4 zege bij nummer 17 Excelsior, het was de eerste uitzege in één jaar en drie maanden voor De Graafschap.

De Graafschap kwam in de eerste 20 minuten met 0-3 voor door treffers van achtereenvolgens Bakens, Schulp en Hertog. Excelsior stelde er weinig tegenover en liet beroerd spel zien. Pal voor rust schoot Boutahar Excelsior op het bord (1-3), niet lang nadat Swerts op de lat geschoten had.
Na de pauze kwam Excelsior fel de kleedkamer uit en maakte het nog binnen het uur via Pinas en Holman gelijk, 3-3. De thuisploeg bleef het betere van het spel houden. De Graafschap zag zich door de stand gedwongen om nog te scoren en dat deed het ook. Diep in blessuretijd scoorde Smit de 3-4.
De Graafschap blijft laatste in de Holland Casino Eredivisie, maar volgt Excelsior nu op 2 punten. Nummer 16 Vitesse staat 3 punten voor op De Graafschap, maar heeft nog de wedstrijd tegen NAC Breda van morgen tegoed. De spanning is onderin te snijden met de onderste 4 clubs binnen 4 punten.