[Up]PSV peilt Stam en Cocu

Otto (okee6)
De Telegraaf meldt dat PSV in gesprek is met Jaap Stam (Lazio Roma) en Philip Cocu (FC Barcelona).

PSV is op zoek naar spelers met routine, iets dat de selectie met het oog op het andermaal korte verblijf van de club in de Champions League dit seizoen hard kan gebruiken. Met middenvelder Cocu werd eerder dit seizoen ook al gesproken, Cocu kan eventueel een jaar bijtekenen bij Barcelona. Cocu voelt evenwel ook voor terugkeer naar Nederland. PSV praat frequent met hem.
Verdediger Jaap Stam verdient een aangenaam salaris bij Lazio Roma, maar krijgt dat niet uitbetaald. Sportief ging het dit jaar niet slecht, Stam reikte met Lazio tot de halve finale UEFA Cup. De financiele zorgen bij de club, waar Stam nog 2 jaar onder contract staat, geven echter wel zorgen. Stam legde vorige week een voorgestelde salarisvermindering naast zich neer. PSV-coach Hiddink over Stam: "Het is duidelijk wat wij willen, en ik weet dat Stam hetzelfde wil".

6-05-03 Voetbal.nl
Manager Frank Arnesen van PSV heeft in het blad Sportweek gezegd dat de kans dat Stam en Cocu naar PSV komen zeer klein is. "Philip heeft duidelijk aangegeven dat hij het liefst zijn contract met Barcelona wil verlengen. Hij is aanvoerder en heeft het goed naar zijn zin." Volgens de Deense oud-international is bij Stam de kans dat hij bij PSV tekent, nog kleiner; "Lazio wil geld zien. Meer dan wij kunnen betalen. Ik denk dat de kans groot is dat hij binnen Italië getransfereerd wordt."
Gisteren waren er nog geruchten als zou Stam naar Ajax komen.