[update]Aanvraag failliet voor Fc Twente

Otto (okee6)
De Belastingdienst heeft voor Fc Twente failliet aangevraagd, de dienst heeft nog 2,7 miljoen euro tegoed van een naheffing over de periode '95-'99. Fc Twente dreigt hierdoor het seizoen niet af te kunnen maken.

FC Twente gaf vorige week al aan dat de nood erg hoog was, de club heeft een totale schuld van 14 miljoen euro. De naheffing is opgelegd nadat FC Twente te weinig loonbelasting had afgedragen. De Belastingdienst en Twente hebben niet tot akkoord kunnen komen over de afbetaling daarvan. FC Twente is niet de eerste club die dit seizoen in ernstige problemen is, NAC Breda (12 miljoen), FC Utrecht (25 miljoen) en Vitesse (30 miljoen) gingen haar voor.

9-04-03 Fok! FrontPage
De rechtbank in Almelo heeft de Stichting FC Twente '65 failliet verklaard.
In de loop van de middag zal de rechtbank een curator aanstellen. De advocaat van FC Twente heeft al aangekondigd dat de stichting in beroep gaat tegen de uitspraak en dat de club dit seizoen door blijft voetballen.

De KNVB heeft laten weten dat Fc Twente niet hoeft te vrezen voor vroegtijdige beeindiging van de competitie. De licentieverlening voor volgend seizoen staat wel ernstig op de tocht. De club dient in ieder geval de salarissen uit te betalen.