Coulthard: "Ik zou moeten hebben gewonnen"

Benjamin (Dagobert)
David Coulthard vindt zichzelf de morele winnaar van de GP van Interlagos.

Coulthard ging aan de leiding, maar door een pitstop in de 52e ronde lag hij vierde op het moment dat de race afgebroken werd. Hierdoor kwam zijn teamgenoot, Kimi Räikkönen als eerste over de finishlijn in de 53e ronde waardoor hij er met de tien punten vandoor ging.

Coulthard kwam verder achter Giancarlo Fisichella en Fernando Alonso in de einduitslag. Ook Fisichella vindt zichzelf moreel de winnaar. Dit omdat hij eerste lag op het moment dat de race afgebroken werd.

Coulthard kreeg er daardoor slechts vijf punten bij. "Ik erger me door. Ik verlaat Bazilië nu zonder de GP-winst waar ik zo hard voor heb gewerkt. Ik geloof dat ik meer recht heb op die overwinning dan anderen. Ik deed mijn laatste pitstop in de race en ik weet dat de drie mannen die voor me lagen allemaal nog binnen hadden moeten komen, als de race niet afgebroken was."

"Maar de boeken zullen zeggen dat ik als vierde ben geeindigd en dat ik elf punten achter sta in het kampioenschap. Ik ben tevreden met de resultaten van vandaag want ik reed het grootste deel van de race vooraan onder de moeilijkste omstandigheden die je je maar kan voorstellen."

Teambaas Ron Dennis waardeerde Coulthards prestatie, maar zei dat hij met zijn vierde plaats weinig waardering voor zijn inzet heeft gekregen.