McLaren neemt Ferrari strategie over

Dubbeldrank
hensenhans wist ons vandaag het volgende te melden:

McLaren kan uitermate tevreden zijn, in een verrassende race wint David Coulthard de Grand Prix van Australië in de bolide van vorig jaar de MP4-17D.

De opvolger de MP4-18 is al in verre staat van ontwikkeling en zal als het mee zit al voor het eind van deze maand op het circuit te vinden zijn. Hiermee neemt McLaren dus de strategie van Ferrari over door dit jaar ook met de bolide van vorig jaar te starten, wel met de nodige aanpassingen uiteraard. Dit blijkt dus een goede keus geweest te zijn aangezien Coulthard de overwinning wist te pakken in Melbourne en Raikkonen wist de snelste ronde te noteren.

De nieuwe V10-motor zal één van de sterkste in de Formule 1 worden. Hij kan 930 PK leveren en 19.700 toeren bereiken. Niet vreemd als men bedenkt dat de verantwoordelijke voor de nieuwe Mercedes-motor Dr. Werner Laurenz is.

Laurenz is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de motor van BMW. Onder zijn leiding heeft deze motor zich tot de sterkste in de Formule 1 ontwikkeld. BMW Motorsport directeur Gerhard Berger zei bij de overgang van Laurenz naar de concurrent reeds, dat Mercedes hier veel profijt van zou hebben.

De McLaren-fans hoeven niet lang meer te wachten om het nieuwe pakket van het team te kunnen aanschouwen. Alexander Wurz zal nog voor de Grand Prix van Brazilië zijn eerste testkilometers in de nieuwe auto rijden.