[Vooruitblik]Ajax - Valencia

Benjamin (Dagobert)
Morgen staat in de ArenA Ajax - Valencia op het programma van de Championsleague.

Ajax - Valencia
Woensdag 26 febrauri 2003

Ajax speelde in de vorige ronde thuis gelijk tegen Arsenal (0-0). Valencia ging in eigen huis met 0-3 ten onder aan Roma.

ClubGP
Ajax46
Arsenal46
Valencia45
Roma43

Ajax-trainer Koeman dacht dat winst tegen Valencia al zekerheid gaf voor de volgende ronde. Dit is echter alleen het geval als Arsenal niet verliest van Roma. Mocht Roma winnen, dan moet Ajax zich in de laatste ronde proberen te kwalificeren voor de kwartfinale.

De laatste wedstrijd voor dit duel van Ajax was uit tegen FC Zwolle. Ajax ging met gemak over de Zwollenaren heen. Van der Vaart en Ibrahimovic zorgden elk voor twee doelpunten. Albert van der Haar van FC Zwolle hielp de Amsterdammers aan één treffer.

Valencia deed het beduidend slechter. De Spanjaarden verloren in eigen huis met 1-0 van Atlético Madrid. Valencia staat op dit moment op de 4e plaats in de Spaanse competitie.

De vorige wedstrijd in Poule B tussen Ajax en Valencia werd in september gespeeld in Spanje. Het werd een 1-1 gelijkspel.

Waarschijnlijk zal Ajax met de volgende opstelling gaan spelen: Lobont op het doel, Trabelsi, Pasanen, Chivu en O'Brien in de defensie, Galásek, Pienaar, Van der Vaart en Maxwell op het middenveld, en Andy van der Meyde en Imbrahimovic in de spits. Dit naar aanleiding van de laatste training. Halverwege de training nam Nigel de Jong de plaats van Andy van der Meyde in.

Valencia-trainer Rafael Benítez is met de volgende 18 man naar Amsterdam gekomen:
Cañizares, Pellegrino, Ayala, Djukic, Albelda, Carew, Baraja, Sánchez, Marchena, Palop, Vicente, Carboni, Reveillere, Kily González, Rufete, Mista, Aimar en De los Santos.
Fabio Aurelio, Angulo en Curro Torres zijn er niet bij voor het treffen met Ajax.

De Slowaakse scheidsrechter Lubos Michel zal deze wedstrijd leiden. De ervaringen met deze scheidsrechter zijn niet om over naar huis te schrijven, maar Ajax kan er mee weg. Michel floot vorig jaar PSV-Arsenal (0-4). Michel floot Ajax eenmaal eerder toen in de UEFA Cup van 1999 thuis tegen Mallorca (0-1).
Verder leidde hij in de Champions League drie wedstrijden van PSV waarbij de Eindhovenaren, behalve bovengenoemd resultaat, een 2-0 nederlaag bij Galatasaray en een 2-1 thuisoverwinning op HJK Helsinki (treffer Bruggink 94e minuut) boekten. Feyenoord won vorig jaar in de halve finale van de UEFA Cup bij Internazionale (0-1) onder Michel's leiding.

Ajax,
Fok!, NOS, UEFA & Wanadoo