Problemen met 1/2-finale Amstel Cup

Redactie FOK!frontpage
Een aantal problemen leiden ertoe dat het nog onzeker is waar, wanneer en hoe de halve finale van de Amstel Cup tussen Feyenoord en Ajax gespeeld gaat worden.

Woensdag 16 April zouden de twee halve-finalisten tegen elkaar moeten aantreden voor een plaats in de finale. Maar de gemeente Rotterdam voelt er niets voor toestemming te geven voor een risicowedstrijd op woensdag. Volgens de "gewoonten" van de Rotterdamse gemeenteraad worden risicowedstrijden alleen op zondag om 13:00 gespeeld, aangezien er dan voldoende politietoezicht opgetrommeld kan worden, en overdag spelen zoiezo veiliger is dan 's avonds, aldus de gemeenteraad.

Het tweede probleem komt van de kant van de NS, die in de avondspits geen extra treinen kan inzetten om de 1600 Ajax-supporters naar Rotterdam te laten reizen. En aangezien bij een risico-wedstrijd als deze een treincombi verplicht is, is het de vraag hoe de Ajax-supporters wel naar Rotterdam kunnen worden vervoerd. Ook is het niet mogelijk de wedstrijd om te keren (Ajax-Feyenoord), aangezien dan het probleem voor de NS alleen maar verplaatst wordt.

Ook SBS 6, die de uitzendrechten van de Amstel Cup in bezit heeft, heeft zich er al mee bemoeid. Lex Muller, programmadirecteur van SBS 6, wil dat de wedstrijd net als alle andere bekerwedstrijden op dinsdag- of woensdagavond gespeeld wordt. Kan het niet in Rotterdam of Amsterdam dan moet de wedstrijd op neutraal terrein, zonder supporters, worden gespeeld. Zowel Ajax als Feyenoord zijn het niet eens met deze denkwijze van SBS, hebben ze via diverse media vandaag laten weten.