Jos Verstappen is jarig!

Redactie FOK!frontpage
Het is vandaag de verjaardag van Jos Verstappen, hij wordt 31 jaar. Het hele F1-manager team wil hem hierbij dan ook van harte feliciteren met zijn verjaardag!

Jos begon als 8 jarige in de karts. In 1984, toen Jos 12 jaar was, won hij zijn eerste Nederlandse kampioenschap wat hij 2 jaar later weer herhaalde. 1989 kan gezien worden als zijn succesvolste jaar in de karting, dat jaar won hij namelijk verschillende internationale prijzen en ook verschillende Europese titels. Na 7 jaar te hebben gereden in de karts maakte Jos in 1992 zijn entree in de formule opel lotus, dat jaar werd hij meteen ook kampioen van de benelux. Hij mocht, mits hij de F3 won, gaan testen voor een formule1 team.

Jos was erg populair voor de formule1 teams, zo kreeg hij een uitnodig van Arrows, McLaren en ook Eddie Jordan toonde veel belangstelling in Jos. Maar Jos koos uiteindelijk voor het team van Benetton, waar hij een meerjarig contract kreeg aangeboden. In zijn eerste race ging er meteen van alles fout en was betrokken in een ongeluk met 4 andere auto's. In dat zelfde seizoen was het bekende ongeluk in de pits, waardoor de wagen van Jos compleet in vlammen opging, gelukkig voor Jos is dat allemaal goed afgelopen. Jos eindigde dat seizoen als 10e met 10 wk punten.

In 1996 ging Jos voor Arrows rijden waar hij dat seizoen slechts 1 wk punt behaalde. 1998 werd arrows verkocht en Jos werd hierbij aan de kant gezet omdat er geen plaats meer was. In 2000 kwam Jos weer terug in bij Arrows waar hij veel waardering kreeg voor zijn manier van starten, waarbij hij veel tegenstanders al meteen in haalde, echter vanwege de slechte kwaliteit van de motor, kon Jos maar 5 punten scoren en in 2002 werd hij aan de kant gezet door Arrows.

Maar Jos is nu weer helemaal terug in de forumule1 bij Minardi. Echt veel tijd om van zijn verjaardag te genieten heeft Jos niet, want hij heeft het druk met allerlei sponsor activiteiten voor zijn team.