[Vooruitblik]Liverpool - Vitesse

Benjamin (Dagobert)
Vitesse verloor met 1-0 van Liverpool toen de mannen uit Engeland op bezoek waren in Arnhem. Aanstaande woensdag zal Vitesse afreizen naar Liverpool voor de return op donderdag.

Liverpool - Vitesse
Donderdag 12 december 2002 (20:45)

De 1-0 nederlaag in Arnhem was dan wel niet zo groot, maar de klus die Vitesse nu zal moeten klaren is enorm. Liverpool miste een hoop kansen in Arnhem en had dus makkelijk met grotere cijfers kunnen winnen. De Arnhemmers zullen moeten winnen in Liverpool met 2-1 als minimale prestatie. Een 1-0 zege zal leiden tot een verlenging en vervolgens een penalty sessie.

De Arnhemmers hadden een slechte laatste wedstrijd tegen NEC. Ze gingen met 2-0 onderuit in Nijmegen en verloren Bochem na een botsing met een NEC-speler in het begin van de wedstrijd.
Trainer Mike Snoei kan verder niet rekenen op Nicky Hofs die donderdag een operatie zal ondergaan. Ook Ruud Knol is onfit en zal dus niet spelen. Verder is Rankovic geschorst waardoor hij niet mag spelen.

Liverpool verloor ook haar laatste wedstrijd met 2-0 en wel uit tegen Charleton Athletic, zij verloren hie rbelangrijke punten voor de aansluiting bij de top 3 en staan nu 4e met 31 punten, achter Man United (32), Chelsea (33) en Arsenal (35).
Bij de mannen uit Liverpool zal Dudek dit keer niet op het doel staan. In Arnhem was de Pool nog een twijfelgeval, maar na een zwakke prestatie in the Premier League was het einde verhaal voor de Pool.
Of Emile Heskey van de partij is is nog onzeker. De aanvaller van de Reds liep een liesblessure op in de wedstrijd van Liverpool tegen Charlton Athletic. De komende dagen zal Heskey behandeld worden in de hoop hem op tijd fit te hebben voor het duel met Vitesse.

Na ophef over het vermeende spugen van een supporter van West Ham door Liverpool spits El Hadji Diouf, is hij vrijgesproken van dit vergrijp en zal hij in actie kunnen komen tegen de Arnhemmers. West Ham fans hadden hem aangeklaagd nadat hij hen zou hebben gespuugd tijdens het opwarmen voordat de Nigeriaan het veld in werd gestuurd.

Bronnen: UEFA, Vitesse & 4 The Game