[Uitslag] Brazilië - Engeland

Redactie FOK!frontpage
Brazilië - Engeland 2-1

De Engelsen leken eerst niet zo onder de indruk van de Braziliaanse speldenprikjes. Ze loerden namelijk op die ene tegenstoot die ze dit WK al vaker succes bracht. Dit was uiteindelijk sucsesvol na 22 minuten toen Michael Owen, door een grote blunder van verdediger Lucio, de openingsgoal binnentikte. Lucio wilde een pass van Mills onderscheppen, maar dat lukte niet waarop Michael Owen de bal oppikte. De spits van Liverpool ging alleen op Marcos af en ronde af met een mooi stiftje.
De wakkergeschrokken Brazilianen gingen hierna vol op jacht naar de gelijkmaker. Ronaldo probeerde het uit een moeilijke hoek maar Seaman bracht redding. De Brazilianen behielden het overwicht maar de vloeiende aanvallen stranden op de solide Engelse verdediging. Zo leek het erop dat de Engelsen met de 0-1 voorsprong de rust gingen halen, totdat in blessuretijd Ronaldinho een schitterende actie maakte, hij liep door de Engelse verdediging alsof ze er niet stonden en tikte de bal naar Rivaldo, die David Seaman met een onhoudbaar schot vanaf de zijkant veraste.

De tweede helft begon gelijk goed vaar de Brazilianen. Want al na 5 minuten kregen ze een vrije trap zo'n 30 meter van het doel van Seaman. David Seaman verwachtte een voorzet maar Ronaldinho deed wat niemand voor mogelijk had gehouden, de aanvaller zag dat Seaman ver voor zijn doel stond en schoot de vrije trap ineens op doel. De bal vloog over Seaman in de kruising, 1-2. Hij kon niet lang van z'n goal genieten want 5 minuten later kreeg hij een rode kaart. Met de Mexicaanse scheidsrechter vlakbij trapte hij met zijn linkervoet tegen het scheenbeen van Mills. Rizo twijfelde geen seconde en stuurde Ronaldinho van het veld, maar die deed natuurlijk net of z'n neus bloede.
Engeland kon met het mannetje meer niet echt een vuist maken. Het grote aantal aanwezige Engelse supporters gingen er achter staan maar tot meer dan een paar kansjes leidde dit niet. De beste kans was voor de verdediger Danny Mills, maar hij schoot in doelrijke positie over. 10 minuten voor het eindsignaal kwamen Vassel en Sheringham voor Owen en Cole nog in het veld maar dat mocht niet meer baten.

Engeland Seaman, Mills, Ferdinand, Campbell, Ashley Cole (Sheringham 80'), Beckham, Scholes, Butt, Sinclair (Dyer 56'), Owen(Vassell 79'), Heskey

Brazilië Marcos, Cafú, Lucio, Roque Júnior, Roberto Carlos, Edmilson, Silva, Kléberson, Rivaldo, Ronaldo (Edilson 70'), Ronaldino

Scoreverloop: Owen(23'), Rivaldo(47'), Ronaldinho(49')

Geel: Scholes, Ferdinand

Rood: Ronaldinho

Toeschouwers: 51.000