Twijfel over tweede goal Ronaldo

Redactie FOK!frontpage
Ronaldo heeft protest aangetekend tegen het feit dat de eerste goal van Brazilië in het duel tegen Costa Rica als eigen doelpunt de boeken in is gegaan. De aanvaller van Internazionale is er namelijk van overtuigd dat hijzelf de doelpuntenmaker is.

Il fenomeno is zeer zeker van zijn zaak: "De regels van de FIFA geven immers aan dat wanneer een aanvaller een schot lost in de richting van het vijandelijke doel, dat die goal aan hem moet worden toegekend ook al verandert een verdediger de bal van richting. De aanvaller heeft immers de intentie om te scoren. Geen twijfel mogelijk"

De kans is groot dat Ronaldo ook gelijk gaat krijgen van de FIFA. Officials kenden de goal aanvankelijk toe aan de Costa Ricaanse verdediger Luis Marín, die de bal als laatste aanraakte. Later maakte een andere official echter bekend dat de beelden nog een keer nauwkeurig worden bekeken, voordat men definitief vaststelt op wiens naam het doelpunt wordt bijgeschreven.

Mocht dit doelpunt alsnog aan Ronaldo worden toegekend, dan stijgt hij naar de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst. Nu dult hij nog Jon Dahl Tomasson (Den, 4 goals) en Miroslav Klose (Dui, 5 goals) voor zich.