[Uitslag] Mexico - Ecuador

Redactie FOK!frontpage
Mexico-Ecuador 2-1
In de eerste helft begon Ecuador sterk en kwam daardoor al in de 5de minuut op voorsprong door een kopbal van Agustín Delgado, dit dwong de Mexicanen gelijk om de controle over de wedstrijd over te nemen. Ecuador vond dat wel goed en groef zich in om de voorsprong te verdedigen. De plaagstootjes van Ecuadoraanse kant deden Mexico maar weinig.

Mexico deed er alles aan om de defensie van Ecuador te doorbreken. En af en toe lukte het ook om gaatjes te vinden, vooral als ze de ruimte op de vleugels benutte. De gelijkmaker ontstond hier dan ook uit. Morales paste vanaf links en Borgetti had geen moeite om de bal binnen te tikken.

Het was daarna wachten op de tweede Mexicaanse treffer daar Ecuador niets meer in te brengen had. Elf minuten later viel die goal ook daadwerkelijk. Gerardo Torrado haalde van ongeveer twintig meter verdomd hard uit waar José Cevallos kansloos op was, 2-1.

In de rest van de wedstrijd kwam Mexico dichterbij de 3-1 als Ecuador bij de gelijkmaker. De Mexicanen slaagden hier echter niet in waardoor Ecuador nog kans hield. De zeer snelle pinchhitter Carlos Tenorio had nog bijna de onverdiende gelijkmaker op zijn sloffen maar daar stak doelman Oscar Pérez een stokje voor. Ook de andere invaller Walter Orlando Ayoví kreeg nog een grote kans maar ook deze poging eindigde niet in het net, eindstand 2-1.

Mexico Perez, Marquez, Vidrio, Torrado, Morales, Luna, Blanco(Mercado 93'), Borgetti(Hernandez 77'), Carmona, Rodriguez(Caballero 87'), Arellano

Ecuador Cevallos, Poroso, Hurtado, De la Cruz, Guerron, Obregon(Aguinaga 58'), Delgado, Tenorio(Ayovi 35'), Chala, Kaviedes(Tenorio 53'), Mendez

Scoreverloop: Delgado(5'), Borgetti(28'), Torrado (57')

Geel: Kaviedes, Cevallos, Guerron, Tenorio, Torrado, Delgado