[Uitslag] Italië - Ecuador

Redactie FOK!frontpage
Italië-Ecuador 2-0
Deze wedstrijd begint gelijk heel fel met vooral Ecuador die gelijk er bovenop zit en overtredingen maakt. Maar daarna speelt Italië heel mooi de verdedeging uit met een assist van Totti en de goal van topspits Vieri. Kort daarna krijgen ze al een kans op de 2-0 en haalt Totti nog een keer verwoestend uit. Dan is het even wat rustiger en dan na zo'n halfuur neemt Vieri een pass over lange afstand aan op de zijkant en zet Callavaro aan de kant en maakt het koelbloedig af. Kort daarna krijgt Mendez een goede kans op de aansluitingstreffer maar vind het zijnet.

In de tweede helft spelen de Italianen hun catanaccio en komen er af en toe gevaarlijk uit. Ecuador kan tegen de verdedeging van de Italianen niets inbrengen, dus ze proberen het van afstand. Tot aan het einde van de wedstrijd gebeurt er verder weinig, op wat kansen voor Italië na. Aan het eind krijgt Delgado onverwacht nog een kans om de 2-1 aan te tekenen maar Buffon kan redden.

Italië: Buffon, Panucci, Maldini, Cannavaro, Doni(Di Livio 64'), Nesta, Di Biagio(Gattuso 70'), Tommasi, Zambrotta, Totti(Del Piero 73', Vieri

Ecuador: Cevallos(GK), Poroso, Hurtado, De La Cruz, Obregon, Guerron, Aguinaga(C. Tenorio 46'), Delgado, Chala(Asencio 86'), Mendez, E. Tenorio(M. Ayovi 60')

Scoreverloop: Vieri (7', 27')

Geel: Poroso (14'), De La Cruz (49'), Chala (54') Cannavaro (81')