[Uitslag] Kroatië - Mexico

Benjamin (Dagobert)
Kroatië - Mexico (0-1)

De eerste helft van Kroatië tegen Mexico was een grote opeenstapeling van balverlies. Op 1 grote kans van Mexico na was er verder alleen een enkele flinke afzwaaier en een hoop mislukte aanvallen. Mexico toonde veel wilskracht tegen het bijna veteranenelftal van Kroatië. De snelheid van de gevreesde counters viel helemaal weg en de stevige Kroatische verdediging is ook niet meer wat het ooit geweest is.
De tweede helft begon met een vrije trap van Kroatië op circa dertig meter van het doel die rakelings langs de paal vloog. In de 59e minuut kwam het eerste echte hoogtepunt met een rode kaart voor Zivcovic en een penalty voor Mexico, die Blanco keurig benutte. Enkele minuten later knallen Marquez en Boksic met de koppen tegen elkaar aan en staat Mexico tijdelijk zelfs met 11 tegen 9. Boksic wordt vervolgens vervangen door Stanic. Het spel ging weer verder zoals in de eerste helft, totdat er een enorm gejuich van de Kroatische fans klonk, maar helaas voor hun belandde de bal in het zijnet. Zo eindigde de wedstrijd in 0-1.

Kroatië:
Pletikosa, Simunic, Tomas, Zivkovic, Prosninecki (45' Rapaic), Suker, N. Kovac, Boksic (67' Stanic) , Soldo, Jarni, R. Kovac

Mexico:
Perez, Marquez, Vidrio, Torrado, Morales, Borgetti (15' L.Hernandez), Blanco (78' Palencia), Luna, Mercado, Cormona, caballero.

Scoreverloop: 0-1 Blanco (61')

Rood: Zivkovic ('60)