Fifa krijgt schuld van problemen kaartverkoop

Redactie FOK!frontpage
Het organisatiecomité van het WK in Japan heeft gemeld dat het slechte beheer van de kaartverkoop door de FIFA de oorzaak zou zijn voor de lege plaatsen in de Japanse stadions tijdens de eerste speeldag.

Er waren namelijk 85.000 plaatsen onbezet tijdeens Ierland-Kameroen zaterdag (in Niigata) en 19.000 tijdens Duitsland-Saudi-Arabië (in Sapporo), volgens de Japanse krant Yomiuri Shimbun.

De FIFA komt met iets andere cijfers: er zouden in Niigata 33.679 toeschouwers aanwezig geweest zijn op een totaal van 42.300, en in Sapporo zouden maar 200 van de 42.500 plaatsen onbezet zijn geweest.

"Men had ons gezegd dat de tickets die gereserveerd waren voor buitenlanders maar niet verkocht raakten, zouden worden teruggezonden zodat ze alsnog aan Japanners verkocht konden worden", vertelt Yukiko Koike, woordvoerder van het Japanse organisatie comite. "Helaas is dit niet gebeurd."

Ondertussen hebben veel supporters geklaagd dat ze niet op de internetsite van FIFA kunnen komen, waar ze kaarten zouden kunnen bestellen.

Dit probleem komt bij de late levering van veel kaarten voor buitenlanders, waardoor veel supporters zonder kaartjes in Japan aankomen. De slechte levering is het gevolg van drukproblemen bij de Engelse firma Byrom.