Minardi nog niet zeker van Cosworths

Gerbert (Tackleberry)
XxPl0SiVe wist ons vandaag het volgende te melden:

De verwachte aankondiging van het Minardi team in verband met de keuze van haar motoren voor 2003 lijkt er niet te zullen komen in Indianapolis. Het team heeft volgens Cosworth vertegenwoordiger Niki Lauda nog steeds geen contract getekend.

Diverse bronnen meldden eerder deze week dat Minardi in Indianapolis haar motorenleverancier voor 2003 zou bekend maken. De kans dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren is echter klein als we Niki Lauda mogen geloven. De Jaguar baas en Cosworth vertegenwoordiger zegt dat er nog steeds geen contract getekend is tussen beide partijen.

"We zijn nog altijd aan het onderhandelen," bevestigde Lauda de interesse van Minardi nogmaals. "Er is echter nog geen overeenkomst, maar de mogelijkheid bestaat zeker."

Lauda sluit dus niet uit dat Minardi volgend jaar met Cosworth motoren aan de start zal verschijnen. Logistiek zou het alvast geen enkel probleem vormen om drie teams van motoren te voorzien.

"Eigenlijk hebben we drie verschillende motoren ter beschikking. De beste hebben wij bij Jaguar, de op één na beste gaat voorlopig naar Jordan en dan schiet er nog een eerdere versie over. Daarvan hebben we er meer dan genoeg aangezien we er veel van geproduceerd hebben. Ik zie die motoren trouwens liever op een positieve manier de deur uitgaan."

Van een officiële aankondiging is momenteel dus nog geen sprake, al kan het in de F1 soms allemaal heel snel gaan.