Coulthard snelste in vrije training

Johan (LWaS)
Vrijdag heeft de schot David Coulthard in de eerste training voor de Grote Prijs van Frankrijk de beste tijd neergezet. De coureur, rijdend voor McLaren, reed zijn beste ronde in 1.14,025.

Zijn Finse teamgenoot Kimi Raikkonen had de tweede tijd, 1.14,097. De Braziliaan Rubens Barrichello kwam over de hele dag gezien niet verder dan de vierde tijd. De Ferrari-rijder moest op het circuit van Magny-Cours namelijk ook nog teamgenoot Michael Schumacher uit Duitsland laten voorgaan.

Arrows

De F1 wagens van de Arrows renstal ontbraken bij de training. Zolang de renstal de zaken financieel niet op orde heeft, doet Arrows niet mee. De Britten zijn in conflict met aandeelhouder investeringsbank Morgan Grenfell. Teammanager Tom Walkinshaw meldde onlangs dat nieuwe investeerders (onder meer drankengigant Red Bull) klaarstaan om het team te redden, maar dat hij eerst de huidige aandeelhouders moet uitkopen. Morgan Grenfell blokkeert het overnameplan.

Arrows kan intussen de motoren van leverancier Cosworth nauwelijks betalen. Vlak voor de GP van Engeland betaalde teambaas Walkinshaw uit eigen zak een bedrag van 5 miljoen euro aan Cosworth.