Walkinshaw neemt afstand van Arrows

Gerbert (Tackleberry)
Dit weekend heeft Tom Walkinshaw geld op tafel moeten leggen om mee te mogen doen aan de Grand Prix van Engeland, maar na dit weekend zal hij zeer waarschijnlijk afstand nemen van zijn team. Zelf zegt hij met drie potentiële kopers in gesprek te zijn.

Afgelopen donderdag maakte Morgen Greenfell gebruik van zijn vetorecht om niet akkoord te gaan met een financieringsconstructie die bedacht was door Tom Walkinshaw. Hij wilde één van de belangrijkste inkomstenbronnen verkopen om daarmee zeer snel veel geld voor handen te hebben. De rechter was het volledig oneens met de handelswijze van Walkinshaw.

De Schot heeft vandaag tekst en uitleg gegeven over de situatie: Toen de zaak eenmaal naar de rechter ging, konden we bepaalde documenten niet vrijgeven, dus ik begrijp waarom de rechter tot de conclusies kwam die hij heeft getrokken" waren de woorden van Walkinshaw. "Het leek erop dat we zakelijke schulden inruilden voor andere schulden en we konden hem geen documenten laten zien waaruit bleek dat dit niet het geval was."

Hij gaf overigens toe dat de situatie zeer moeilijk was geworden. "Dat de relatie met Morgen Greenfell gespannen is, is een understatement." Walkinshaw liet ook nog naar voren komen dat hij de laatste tijd veel privé-kapitaal heeft gebruikt om de zaak draaiende te houden.