APB gaat vanaf volgende week in beta

Christophe (SpankmasterC)
APB, ook wel bekend als All Points Bulletin, gaat vanaf volgende week in beta. Dit betekent dat de mensen die zich hebben ingeschreven eindelijk het spel kunnen spelen en kunnen merken of het leuk is om in een online omgeving de gangster uit te hangen.

Het spel was ook al te zien op de GamesCom in Keulen waar ondergetekende een presentatie van het spel bij heeft mogen wonen. In All Points Bulletin strijden de politie en de dieven tegen elkaar in een MMO-omgeving, maar dan op een iets andere manier. In plaats van duizenden mensen tegelijkertijd in één server is de stad onderverdeeld in meerdere stukken waar telkens honderden mensen per stuk zijn. Het spel zelf speel je via missies, waarbij je, zodra je de missie geaccepteerd hebt, andere tegenstanders die niet meedoen aan de missie niet meer kunt raken. Je ziet ze nog wel rondlopen maar ze zijn greyed-out en daarmee onschendbaar. Missies hebben vaak meerdere objectives die gehaald moeten worden binnen een bepaalde tijdslimiet, iets wat de betaspelers ook wel zullen merken.

APB staat voor een nog onbekende datum op de planning voor de PC. Verwacht binnenkort nog een uitgebreidere preview van de game.