Speel als knaapje in Assassin's Creed 2

Christophe (SpankmasterC)

Het is al een flinke tijd bekend dat je in Assassin's Creed 2 de controle neemt over de Italiaanse gladde jongen Ezio, maar wat nog niet bekend was is dat je dit zult doen in verschillende stadia van zijn leven, dus ook als hij nog een kleine jongen is.

Volgens Creative Director Patrice Desilets is hiervoor gekozen om één van de grootste minpunten van het eerste deel tegen te gaan: het gebrek aan afwisseling. In de eerste game werd het je al snel duidelijk dat er negen targets waren die je moest doden, dat die negen targets in negen districten waren en dat ieder target op grofweg dezelfde manier vermoord moest worden: informatie bij elkaar sprokkelen en de beste man overvallen met je zwaard. Voor het tweede deel hebben Patrice en zijn mede-developers echter besloten dat het anders moest, dat Ezio een leven heeft en dat dat leven de leidraad van de game moet worden.

Je begint het spel dus ook met Ezio als een heel kleine baby, waarna je even later de controle neemt over de 17-jarige Ezio die tevens dient als tutorial. Later in het spel wordt Ezio ook ouder en krijgt hij de mogelijkheid om zijn eigen familie-villa te kopen en deze, als de speler dit wil, te restaureren door te investeren in de economie van de stad en hiermee een inkomen te garanderen. Als invloeden voor het nieuwe verloop noemt Patrice onder andere Zelda, Mario en Grand Theft Auto.

Assassins' one major flaw was the fact that we revealed the entire game structure early on and never changed it. "After one hour you knew there are nine targets, and those nine targets will be divided into nine districts. We never broke that pattern. This time we said no. This is Ezio, and Ezio has a life and needs a link from one mission to the next.

Assassin's Creed 2 wordt 20 november verwacht voor de PlayStation 3 en Xbox 360, met een PC-versie die later verschijnt.