Ninja Theory en Namco Bandai komen met Enslaved

Morthill
Publisher Namco Bandai heeft bekend gemaakt dat ze volgend jaar de action-adventure Enslaved op de markt gaat brengen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De game draait om twee figuren die een samenwerking moeten aangaan in een post-apocalyptisch Amerika, 150 jaar in de toekomst. De game draait niet alleen om de karakterontwikkelingen die onze helden ondergaan, maar ook om actie, strategie en het verkennen van de wereld.

Nu zijn er vast mensen die al even naar beneden hebben gekeken en dachten: "goh, wat lijkt die meid op Nariko uit Heavenly Sword". Een niet geheel onterechte constatering en ook niet heel verrassend, de game wordt namelijk door Ninja Theory, dezelfde studio die ook Heavenly Sword op de markt bracht.

Het verhaal van de game kent weinig spektakel. Over 150 jaar is de wereld volledig naar de klote door een oorlog die een inmiddels uitstervende mensheid ooit gevochten heeft met brute robots. Blijkbaar was Arnold in deze game niet op tijd om de wereld te helpen. Spelers kruipen in de rol van Monkey, de stevige en gespierde einzelganger, en de AI ontfermt zich over de dame Trip. Beide worden ontvoerd met als doel aan het werk gezet te worden als slaven (de titel komt niet vanuit het niets), en Trip besluit om te hoofdbanden van haar en Monkey met elkaar te verbinden. Als één van beide sterft, sterven ze allebei, waardoor ze voor ontsnapping volledig van elkaar afhankelijk zijn geworden.