[TGS 09] Resident Evil 5, LBP, EyePet en meer met Wand

J (SocialDisorder)
De VS heeft de E3, Europa heeft Gamescom en in Japan wordt traditiegetrouw jaarlijks de Tokyo Game Show gehouden. Sony presenteerde hoe ver ze zijn gekomen met de Wand, de PS3-motion controller. Ditmaal echter niet alleen maar techdemo's, maar een heus spel dat volgend jaar in de winkels moet komen te liggen.

De game waar we het hier over hebben heet Resident Evil 5: Alternate Edition en zal net als Resident Evil 4 dat al eerder deed op de Wii, dezelfde game zijn met een andere besturing. Tijdens de presentatie bestuurde men het personage met een gewone controller, het schieten deed men met de trigger en de Wand bestuurde waar het personage zou schieten. Daarnaast schudde de presentator met de Wand om een Majini af te schudden die zich had vastgeklampt aan het hoofdpersonage Chris.

Ook LittleBigPlanet werd getoond. LBP zal Wand-ondersteuning krijgen door een patch. LBP wordt met de Wand een co-op game, waarbij één speler Sackboy/-girl bestuurt en de ander aangeeft waar hij/zij heen moet, à la Mario Galaxy. Verschil met Mario Galaxy is wel dat de Wand-speler interactie heeft met de gamewereld doordat hij/zij obstakels weg kan halen en dingen kan verslepen.
In de getoonde demo moest de speler langs een standbeeld met losse tanden. De Wand-speler moest de tanden optillen zodat de Sackboy-speler eronder door kon lopen. In een andere situatie haalde de Wand-speler een platform weg, waardoor Sackboy in een put met scherpe punten op de bodem terecht kwam.

Andere bestaande games die volgens Sony Wand-support gaan krijgen zijn onder meer PAIN, High Velocity Bowling, Flower en EyePet.