Commodore 64 emulator weer offline

Christophe (SpankmasterC)
Update 18:45
Inmiddels is de emulator weer offline omdat het mogelijk was om BASIC-code te draaien via een bug in de emulator. Apple heeft hierom besloten om de app uit de store te verwijderen, terwijl de developer net bezig was een nieuwe versie online te gooien die een bugfix met zich mee kreeg. De developer is nu van plan om eens lang, goed en hard met Apple aan tafel te zitten om de problemen uit de lucht te helpen.

Originele bericht
Was er eerder dit jaar nog ophef over Apple's beslissing om een Commodore 64 emulator te weigeren in hun appstore voor de iPhone, met de release van firmware 3.0 is het mogelijk voor een applicatie om binnen de applicatie aan aankopen van goederen te doen en daarmee is de weg open voor de emulator.

Bizar is dat dit niet het oorspronkelijke bezwaar was waar Apple mee aan kwam zetten, dat was namelijk dat het volgens de iPhone SDK verboden was om code van derden te draaien. Dit heeft dus niets te maken met het kunnen kopen van games binnen de applicatie in plaats van helemaal via de appstore.

De applicatie is nu te vinden in de appstore voor $ 4,99 en komt standaard met de games Dragons Den, Le Mans, Jupiter Lander, Arctic Shipwreck, en Jack Attack. Nieuwe games zullen downloadbaar worden via gamepacks die dus in de apllicatie zelf te koop zullen zijn.