[UPDATE] Betalen voor COD specials?

Bram (Sigmund666)
UPDATE:
Infinity Ward heeft zijn handen vol aan alle geruchten en heeft vandaag ook dit gerucht ontkracht. Op het forum van Infinity Ward heeft Community Manager Robert Bowling in een post ontkend dat gamers zullen moeten betalen voor multiplayer-elementen van Modern Warfare 2. "Dit gerucht heeft niets van doen met Infinity Ward of onze games, inclusief Modern Warfare 2. We zouden een dergelijk systeem nooit gaan gebruiken voor MW2, de multiplayer zal altijd gelijk en gratis zijn voor iedereen."


De site
destructoid verspreidt een gerucht over eventuele maandelijkse kosten voor het online spelen van komende Call of Duty delen. De site baseert haar claim op een enquête van activision.

Volgens de site zou Activision een onderzoek houden waarin wordt gesuggereerd dat er een online service zal komen, dit om (tijdelijke) exclusieve content en premium extra's voor het multiplayer gedeelte van de Call of Duty serie aan te bieden. De enquête, waarvan de echtheid niet te verifiëren valt, zou waardevol genoeg zijn om over te schrijven, in de enquête wordt specifiek gesproken over een service "die de mulitplayer-ervaring zal verbeteren en exclusieve toegang tot gameplay-verbeteringen geeft."
Dit zou onder andere eerdere toegang tot beta's en uitbreidingen zijn, exclusieve toegang tot character skins, verbeterd statistieken volgen, game modes en zelfs ondersteuning voor het verbeteren van je gameplay.

De service zou of maandelijks betaald moeten worden, of met een Call of Duty flat rate komen. De maandelijkse kosten zijn echter vooral interessant omdat Bobby Kotick van Activision al eerder een hint gaf naar de gedachte van een mogelijke Call of Duty MMO.

Deze service zou in ieder geval wat meer geld voor Activision in het laadje brengen, misschien ook leuk voor de gamers gezien Ubisoft hier nog niet echt een oplossing voor schijnt bedacht te hebben.