Activision teleurgesteld in huidige prijs consoles

Morthill
Op de E3 werden zoals verwacht weer een hoop dingen aangekondigd, één ding dat niet werd aangekondigd was een prijsverlaging voor de PlayStation 3, Xbox 360 of Wii. Activisionbaas Bobby Kotick was hier niet bepaald blij mee, volgens hem hadden Nintendo, Sony en Microsoft de prijs moeten verlagen om de groei van de industrie te stimuleren. Iets dat nodig is in het huidige financiële klimaat.

"I was disappointed not to see any sort of aggressive price cutting. Of all the things that the hardware companies need to be doing right now, it’s recognizing the difficulties of the economy and pricing their hardware appropriately."

Kotick valt daarmee Gamestopbaas Daniel DeMatteo bij die eerder ook al aangaf dat de huidige prijs voor de consoles te hoog is om kopers te trekken met de kredietcrisis nog in volle gang. Volgens UBS AG zal ook voor het eerst in zes jaar het aantal verscheepte consoles en handhelds in een boekjaar gaan dalen, tot maart 2010 met maar liefst 7%.

"The hardware price points, where they are right now given this economic environment, are too high. If the platform holders are going to make the numbers that they’ve forecasted for the year, those numbers will have to change."

De reden dat Sony geen prijsverlaging aankondigde deze E3 was volgens Kaz Hirai dat dit niet het moment was om dat te doen. De E3 draait om content en daarin heeft Sony geëxcelleerd. Een lagere prijs voor de PS3 komt op een veel geschikter moment. Of een prijsverlaging in het belang van Sony is, is ook nog maar de vraag, want voor het vierde jaar op rij wordt verwacht dat het Japanse bedrijf een verlies zal gaan noteren.

Ook EA CEO John Riccitiello gaf eerder in een interview al aan dat de prijzen voor de consoles omlaag moeten. Hij sprak toen over de Wii die ondanks de crisis nog steeds een groei kent, al dan maar van 1%. Volgens Riccitiello zou de groei exploderen als Nintendo de prijs verlaagt naar $199 of zelfs $149.