Games populairder dan films

Misan
Onderzoeksbureau NPD heeft geconcludeerd dat het spelen van games populairder is dan het gaan naar de bioscoop. De firma beweert dat 63 procent van alle Amerikanen de afgelopen zes maanden een game heeft gespeeld tegenover 53 procent die naar de film is gegaan. Deze percentages staan overigens in schril contrast met de 94 procent die naar muziek luistert.

Het onderzoek vertelt verder dat één op de drie (31 procent) gamers de afgelopen twaalf maanden een console gekocht heeft. Vergeleken met vorig jaar is dit cijfer met 7 procent gestegen. Verder spelen gamers niet alleen op consoles: 31 procent van de gamers heeft in het afgelopen jaar een spel gespeeld op een website. 12 procent heeft een game gespeeld op een social network site (zoals Hyves of Facebook), 19 procent van de gamers heeft een game gespeeld die op hun mobiele telefoon stond toen ze die kochten en 11 procent heeft een game gekocht en gedowload op de mobiele telefoon.

De cijfers komen uit NPD's jaarlijkse consumentenonderzoek naar entertainment trends in de VS en is gebaseerd op een populatie van ruim 11.000 Amerikaanse consumenten van 13 jaar en ouder.