Sony onthult motion-controller op de E3?

Kevin (KoosyNL)
Sinds Nintendo met zijn motion-controller de wereld in zijn greep heeft en het velen malen beter doet dan zijn concurrenten de Playstation 3 en Xbox 360 zijn er regelmatig geruchten naar boven komen drijven dat deze twee met hun eigen motion-controller zouden komen. De Playstation 3 heeft natuurlijk al de Sixaxis maar volgens geruchten komt daar op de E3 een nieuwe controller bij.

Volgens Variety hebben verschillende bronnen bevestigd dat Sony bezig is met een motion-controller en dat deze op de E3 onthuld zal worden. De controller zou verschillende led-lampjes bevatten die door een camera geregistreerd worden. Omdat de camera verschillende kleuren en vormen kan detecteren zou deze een stuk nauwkeuriger zijn dan de Wii-mote.

Of dit zoveelste gerucht waar blijkt te zijn moeten we nog maar afwachten. Vorig jaar zou Microsoft zijn motion-controller onthullen op de E3 maar is dit uiteindelijk uitgebleven. Toch zijn er in het verleden al patenten van Sony opgedoken waarin stond dat ze druk bezig waren met bewegingssensoren.