Economische crisis velt The Witcher: Rise of the White Wolf?

Morthill
Er gaan vrij vervelende geruchten rond voor consolebezitters die zaten te wachten op The Witcher: Rise of the White Wolf, de remake van de vrij toffe PC-game. De game schijnt namelijk geschrapt te zijn door ontwikkelaar CD Projekt Red. Dit als gevolg van de nog steeds gaande zijnde economische crisis.

Na het succes van de eerste game zou Projekt Red hebben getekend voor drie nieuwe projecten, waaronder een sequel en een remake op de consoles. Helaas kwam de recessie en plots kwam de Poolse studio geld tekort om beide projecten door te kunnen zetten. Nu zouden ze volledig gestopt zijn met Rise of the White Wolf en al hun mankracht hebben ingezet voor The Witcher 2, welke ook gewoon op consoles zal verschijnen.

Atari zei tegen Eurogamer dat ze van niks wisten, maar Projekt Red zelf heeft op het forum gezegd spoedig met een officiële statement te komen. Het zou een verrassing zijn als de ontwikkeling stopgezet is. Een paar dagen terug nog lanceerde de ontwikkelaar een site waarin getoond werd hoe de trailer voor de game gemaakt is en op Twitter is van tijd tot tijd nog nieuws te vinden. We wachten in spanning af.